Snaga ljubavi

Brzina ljubavi je takva da može obići univerzum u jednoj sekundi. Brzina svjetlosti se može izračunati, ali brzina ljubavi ne može.

Snaga ljubavi čini nas svjesnima jedinstva postojanja. Život ni trenutka ne može postojati bez ljubavi. Božanska Volja djeluje u nama kao ljubav. Na fizičkoj razini snaga ljubavi nas štiti, podržava i hrani. Može nas izliječiti i pomaže nam da nadiđemo samovolju uma. Ljubav ima moć da ujedinjuje ljude, društva i narode svijeta. Samo ljubavlju a ne ratom svijet može postići mir.

Kada bi ljudsko biće putovalo brzinom svjetlosti trebalo bi mu 22 bilijuna godina da obiđe Univerzum. Tko može živjeti tako dugo? A ipak je moguće obići oko Boga u obliku univerzuma – u jednoj sekundi. Ljubav je ta koja to čini mogućim.

Uz pomoć ljubavi možete smiriti um i ljubavlju možete biti izliječeni. Ljubav može iskorijeniti vaše loše osobine. Zato volite sve. Volite srce – srce kao božje boravište, a ne kao fizički organ, dio tijela. Volite Boga koji se nalazi u vašem srcu. Tijelo, um, intelekt i osjetila samo su instrumenti. Vi ste gospodar. Stoga pokušajte savladati um i trudite se biti u promatraču.
Nikada nemojte postati sluga uma. Promišljajte o Bogu, imajte ga u svijesti. Možete ponavljati bilo koje Božje ime, kontemplirati o bilo kojem Božjem liku.

Današnji ljudi boluju od mnogih bolesti čiji je osnovni uzrok loš i negativan um. Često se nalaze zaglavljeni u raznim životnim “problemima” upravo zato što ne rade na mentalnoj i duhovnoj higijeni, a pri tome vrlo lako okrivljuju neke druge nematerijalne ili materijalne okolnosti, sudbinu, ljude koji ih okružuju itd.. Imaju strah zaroniti u sebe i pronaći odgovore prvenstveno u sebi, u našoj vlastitoj nutrini. Drevni mudraci vježbali su i provodili samokontrolu, njegovali dobre misli i živjeli sretnim životom. Kada je čovjekovo unutarnje biće ispunjeno ljubavlju, njegov život postaje sve puniji blaženstvom. Ta osoba je uvijek krepka i čila. Za um ne postoji smrt, premda, kada se tijelo suočava sa smrću, um misli da i on umire. Kaže se da je um uzrok nečijeg ropstva ili oslobođenja. Loše misli uzrok su ropstva, a dobre misli vode ka oslobođenju. Dakle, svatko treba njegovati dobre misli i činiti dobra djela. Dobre misli mogu nastati jedino iz ljubavi. Danas sve aktivnosti mnogih ljudskih bića proizlaze iz svjetovnih želja.

Da bi postigli oslobođenje čovjek treba nadići hirove i vrtloge uma, jer um je poput majmuna 🙂 . 24/7 smo bombardirani od strane uma 🙂 . Yoga je genijalan, vrlo, vrlo učinkovit i moćan alat za smirivanje vrtloga uma. Trebamo slijediti i svoju savjest i koristiti unutarnji instrument psihe. Cijele “planine” lošega mogu biti pretvorene u prah i pepeo. Jedino vaše Jastvo (Bog) ima tu moć. Jedna iskra vatre može sagorjeti cijelu planinu pamuka. Kako iskra može dospjeti u “planinu” ljudskog neznanja, ilizije, negativnog ? Samo uz pomoć Ljubavi. Um je izvor promjenljivosti i nestalnosti. Snaga duhovnosti je bezgranična. Snaga ljubavi daleko nadilazi snagu atomske bombe. Razvijte takvu svetu ljubav, čiji su temelji univerzalna istina i ispravnost – to je oružje istine i ispravnosti.

Snaga ljubavi  je neizmjerna i nitko ne može izmjeriti njezinu dubinu.
– Ljubav nadilazi prostor i vrijeme
– Ljubav štiti
– Ljubav razara zlo i pobjeđuje
– Ljubav preobražava
– Ljubav ujedinjuje
– Ljubav liječi i ozdravlja
– Ljubav daruje blaženstvo

https://mornarius.wordpress.com/2014/09/20/put-do-srca-ne-sudite/

https://mornarius.wordpress.com/2014/01/16/um-ili-srce/

https://mornarius.wordpress.com/2013/11/04/cetiri-stepenice-do-ljubavi/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s