Street Art : OKO

“Crtam, slikam i ponekad besmisleno puno šaram dok mi prsti ne dobiju žuljeve. Pokušavam raditi bilo što kreativno samo da mi mozak ne eksplodira. Potpisujem se imenom OKO.”

Prvakinja zagrebačkog street arta, poznata pod imenom OKO, kako sama kaže je autorizirana za miješanje činjenica s fikcijom. Njezina su fascinacija raznorazne ptice, žene i naravno – oči. Radovi su joj često trodimenzionalni i već odavno prešli sa zidova zagrebačkih ulica na zidove kultnih zagrebačkih interijera, privatnih stanova i preko granica Hrvatske. Osim uličnih radova, na njezinom blogu možete zaviriti i u ostale rukotvorine. http://3oko.blogspot.com/

Dio intervjua:

Zašto Oko?

Oko u imenu predstavlja naše unutarnje oko, ono s kojim vidimo stvari daleko dublje od onog što nam naše oči prenose. Pokušavam sebe i druge nekako podsjetiti da bi trebali gledati daleko ispred naših predrasuda ili naučenih normi. Nije uvijek jednostavno, ali je baš zato ispravno. (smijeh)

Kako smiruješ milijune misli koji ti prolaze kroz glavu dok crtaš?

Pa crtam. Vjerojatno nešto kao što su naše bake plele veste ili goblene, na neki način si koncentriran, a zapravo ti čitav jedan dio mozga divlja još i više. To je onaj dio koji mi je najbolji kod crtanja. Na neki način se bolje čuješ. Buka u glavi postane smislena i krene nekim redom pa je lakše, kad završiš crtež krenuti dalje. Zato i kažem da je crtanje odličan oblik terapije.

Ulica ili studio?

Studio je unutarnji mir, tamo si sam i smiren, prolaziš sve svoje unutarnje borbe tamo, to je neka naša arena. A sve ostalo zahtijeva interakciju s ljudima. Zato mislim da bi ipak studio izabrala prije svega.

Pogleajte galeriju fenomenalnih street art radova by OKO.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s