1. Maj – Praznik rada

Poduzeća radnicima! Dole kralj ili vadi pare care! Živjela nacija! 

Kapitalizam, a posebno ovaj liberalni usmjeren isključivo na profit uglavnom onih s vrha piramide, nas je učinio sebičnima, izrazito neljudski konkurentnima. U takvim uvjetima nema organskog rasta, već nas to čini naštancanim, pre komercijalnim proizvodima, stresiranim prodanim dušama, udaljenima od naše ljudske prirodne srži, od našeg osobnog blagostanja. Ili bar da dostojanstveno živimo od svoga rada s pravom bez ikakvog pogovora na odmor, bolovanje, porodiljno, zdravstveno i mirovinsko osiguranje, kulturno uzdizanje, školovanje i napredovanje. 

Sve što je pod stresom, isforsirano, naštancano i iskomercijalizirano u konačnici šteti planeti Zemlji. Posebno u vrijeme ratova koji non-stop negdje bukte i u vrijeme ove inflacije od kojeg samo banke imaju koristi. Radnička klasa je nacionalno podijeljena, opljačkana i ponižena, a zatim od sindikata i ljevičarskih stranaka izdana i prepuštena sama sebi. O velikoj večini penzionera da ne pričam. 

Nemam ništa protiv klasičnih bogataša, vrijednih, sposobnih ljudi ili nečijeg materijalnog statusa. No ono što znam da nitko neće to materijalno bogatstvo ponjeti sa sobom s ovog svijeta, na kraju ove životne epizode. I bogati plaču.

Skromno bi izuzeo sebe iz ove priče, jer kad u široj slici vidim šta se dešava na ovoj planeti, blago rečeno nije dobro. A opet ima i do one: Narod bira vlast koju i zaslužuje. 

Sretan nam Praznik rada dame i gospodo!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s