schooL visiT @ zanZibar

Na svakom putovanju se desi neki doživljaj koji na nas ostavi veliki dojam. Nešto što ostavi neizbrisiv trag u nama i utječe na nas na poseban način. Svaki put kad se vratiš s putovanja postaneš nekako drugačiji, i bogatiji. Ovaj posjet i naša mala pomoć školi u selu Fukuchani na Zanzibaru bio je poseban doživljaj i pomogao mi je opet vidjeti svijet na neki drugi način, iz drugih očiju i cipela.

Vrijeme provedeno u ovoj školi bilo je posebno iskustvo. Te nevjerojatne slike, momenti, sramežljive i nasmijane dječice i divnih učitelja koji se trude dati sve od sebe, u vrlo teškim uvjetima su se urezale u moj um i dušu. Nevjerovatno je koliko su ova djeca a i opčenito ljudi s ovog afričkog otoka sretni i zahvalni, a samo jedan bombon im je luksuz. Na momente sam osjetio da je ovoj djeci bila pomalo smiješna ta naša zapadnjačka zabrinutost, poduzetnost da im nešto poklonimo, da im pomognemo i kako smo mi tu sada nešto angažirani. U principu se ta takorekuč poduzetnost kosi s njihovom svahili “polepole” (polako, #takeiteasy) vibrom. Daleko od toga da im nismo uljepšali dan kao i oni nama. ❤

S blagom sjetom, bez imalo patetike, ponosan i bogat za još jedno Zanzibarsko iskustvo otišao sam iz ove škole. Znao sam da će ova “Hakuna Matata” (nema problema, #noproblem) jednostavna životna filozofija, ta pouka koju sam vidio u očima i osmjesima ovih ljudi, ostaviti veliki trag u meni i svakako biti jedan od najlijepših suvenira s ovog rajskog otoka.

Svaka kap u moru dobrote je važna. ❤ https://fukuchani-school.org/

Fukuchani – Zanzibar / Tanzania – Africa // Srpanj, 2022.

Pogledajte galeriju i kratki video u sklopu ove teme.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s