Pink Elephant Yoga Teacher Training 600 hrs

Većina nas vodi užurbane živote. Provodimo vrijeme trčeći od jedne do druge stvari, fizički i mentalno, a rijetko kad usporimo da razmotrimo: Zašto radim ono što radim? Što će me zaista zadovoljiti? Koja je svrha mog života?

Dobra vijest je da se odgovori na ova pitanja mogu pronaći u drevnoj znanosti joge. Ne trebamo svladati sve joga asane, sve tehnike disanja, ili živjeti život osamljenosti u šumi i sjediti u meditaciji satima. Sve što trebamo učiniti je otvoriti svoje srce i um i biti spremni za primanje mudrosti joge, učiti, disati i promatrati. Temelj mudrosti joge leži u otkrivanju pitanja i odgovora na pitanje: “Tko sam ja?”. Uostalom, način kako se prepoznajemo i osjećamo bitno utječe na najvažnije aspekte našeg života. Kad jednom prepoznamo i osjetimo našu istinsku bit, možemo znati što će nas uistinu zadovoljiti i kojim putem u životu trebamo krenuti. Ponekad moramo napustiti naše svakodnevno okruženje, našu osobnu zonu udobnosti i pronaći novi izazov u životu.

Kud plovi ovaj brod :

Ove godine upisao sam 600 satni učiteljski program , “Pink Elephant Yoga Institut-a “ u vodstvu Marca i Petre Bianco. Upis je bio logičan potez na mom joga putu, jer sam već završio 300 satni program obuke za joga instruktora. Moja osobna joga praksa postala je još stabilnija, premda nikada ne radim pauze i “uporan” sam kao slon kad u nešto krenem 🙂 , a moji ja i Ja konačno su se sreli. Mjesto radnje bio je predivni i naš najudaljeniji otok Vis u periodu samog kraja ljeta kojeg obožavam. “Imanje pod kistom”  slikara Josipa i gospođe Zorice, pružilo nam je više nego ugodno i iznad svega mirno utočište od svih onih gradskih žurbi , obveza, buke, jednom riječju stresa. Program je osmišljen rezidencijalno, unutar kojeg su 3 tjedna intezivnog učiteljskog programa. A prvi tjedan je upravo iza mene. 🙂

Practice, practice, practice :

Po povratku u Zagreb, nakon nekoliko dana predaha od vrlo izazovnog tjedna, dolazeći k sebi 🙂 u svojoj “samoći”, shvatio sam da je ovaj učiteljski program bio jedan od najzahtjevnijih i najizazovnijih momenata kojeg sam si do sada priuštio. Osim onoga što sam već naučio tijekom svoje višegodišnje prakse, dobio sam uvid u to kako i zašto mi je joga pomogla u prošlosti i kako mi pomaže u sadašnjosti. Vrijeme provedeno na ovakvim mjestima idealno je da se povučemo i pregledamo naše putovanje kao cjelinu. Pomaže nam da pogledamo od kuda i do kuda smo došli. Koliko smo naučili i koliko još trebamo naučiti. To vrijeme je idealno da postavimo određene namjere, kako bismo još jednom potaknuli onu unutarnju kreativnost, koja se zna istrošiti pogotovo kada smo često u nečemu. Dok sve dublje ulazimo u razne aspekte joge, vanjske i unutarnje, suočavamo se s vlastitim mentalnim zidovima, tijesnim mjestima, tvrdoglavim područjima i strahovima. I onda možemo doći do spoznaje da je vrijeme za drugačiji – mekši , a samim time puno jači i svijesniji pristup k jogi.

Shakti Initiation :

Joga nije samo praksa djelovanja već i praksa promatranja. Preispitivanje naše joga prakse neizbježno vodi ka ispitivanju našeg života. Tko sam ja? Jako je bitno razumjeti da poslje Ja jesam nema ničega, jer je jedina stvarnost to da postojim, JESAM. Sve drugo su predstave, ideje, koncepti, iskustva i sjećanja koja grade našu percepciju i daju nam osjećaj materijalnog, stvarnog i prolaznog. Sve ono što radimo na satovima joge u svom temelju ima upravo ovu tehniku: Ja jesam. Jer način na koji radimo s tijelom, dahom i umom je taj da izgrađujemo tihog svjedoka, promatrača.

Island of Vis Nature Moments :

Usudite se tražiti divljinu i neistražena mjesta unutar vas. Izazovite sebe i tražite dublje, unutra. Ono što ćete otkriti bit će jedinstveno. Otkrit ćete Sebe. A ako postanete preozbiljni na svom putu rasta, sjetite se smijati. 🙂

Bilo mi je veliko zadovoljstvo i čast dijeliti ljubav prema jogi s mojim divnim kolegama i suputnicima od kojih sam također mnogo učio. Veliko hvala divnoj ashtangini Martini Briški na sudjelovanju i njenim asistencijama na ovom TT-u. A posebno želim iskazati zahvalnost mojim učiteljima joge Marcu i Petri Bianco na istinskoj predanosti i strpljivosti u podučavanju ove drevne mudrosti. Hvala vam svima! 🙏 ❤

I da ne filozofiram previše 🙂 očekuju me još dva tjedna intezivne učiteljske obuke koja su ispred mene. Shvatio sam da još dosta toga moram naučiti.

Practice, practice, practice & keep it simple! 🙂

NAMASTE ! ❤

 

 

3 thoughts on “Pink Elephant Yoga Teacher Training 600 hrs

  1. Pingback: Joga je tvoja | maRin

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s