Osjećaji ?

Što su osjećaji? Nešto što nam komplicira život ili nešto što ga obogaćuje? Odgovor je i jedno i drugo.

Da ih nemamo – osjećaja – naša trenutna tijela plovila bi ovom dimenzijom bez smisla i puta. Sudarali bi se jedni o druge u nekim životnim lekcijama i kretali dalje bez ikakvog prikupljenog znanja.
Zato su tu osjećaji. Da nas spoje s našim izvorom, našom besmrtnošću. I zato ne postoje dobri i loši osjećaji. Jer i dani najveće tuge mogu biti toliko poticajni da nas na neki način katapultiraju u potpunu sreću.

Ali mnogi od nas ne cijene previše to bogatstvo koje posjedujemo – osjećaje. Ne vide u njima ništa osim neke smetnje. Misle kako su im teret i prolaze preko njih bez pogleda. I zatim ponavljaju greške, jednu za drugom.

Dok ne shvatite da bogatstvo koje tražimo okolo već posjedujemo, život će vam kliziti bez naučenih lekcija. Jedina lekcija koju ćete pri tom naučiti je da postoje osjećaji i da su u nama, željeli mi to ili ne.
A oni nam mogu, ako im dopustitimo, pokazati smjer jer poveznica su s našom dušom, prenositelji su poruka i čist kanal sa «samim sobom». Najbolje se možemo slušati dok slušamo svoje vlastite osjećaje.
I zato ih ne preskačite kao da ne postoje, što ih prije otkrijete lakše ćete ih shvatiti, lakše ćete primiti poruku.

Čak da ih i ne želite, oni neće nestati, samo će ići u vama dalje i dalje kroz labirint vašeg života i nagomilavati se. A onda kada jednog dana shvatite da nemate izbora i da se morate susresti s njima, imat ćete puno više posla nego da ste to napravili na samom početku.

Stoga krenite dalje kroz ovaj život usmjeravajući pažnju na svoje osjećaje. Dopustite si vremena svaki dan, pogledajte ih, razmislite što vam žele reći i učite. Sami ste sebi najbolji učitelji samo kada si to dopustite.

2 thoughts on “Osjećaji ?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s