coloRi di cagLiaRi

Sardinia / Cagliari / Via Santa Croce / Upper Town / Mediterrnean Sea / Italy

Photo by: moRnarius 2015.

Dok sam bio na joga retreatu u zagasito zelenim i breskvastim brdima, te zlatnim poljima Mira iznad gradića Soleminis, koji je 15-20 km udaljen od Cagliaria, imao sam nešto slobodnog vremena i otišao na par sati prolutati. Ulica Santa Croce, je ulica u kojoj sam se najviše zadržao i fotkao, jer nije bilo nikoga za vrijeme sieste i veeelike gradske vrućine. Uz zanimljivu arhitekturu gornjeg grada ova ulica pruža i panoramski pogled na Cagliari.

Iskoristio sam taj Mir 🙂

A da bi došli do ove ulice mira 🙂 – bar u to vrijeme dana, trebate se popeti velikim strmim skalinama i jednom vijugavom uzbrdicom. 🙂 Obliven znojem, na +40  🙂  , skužio sam da sama ulica počinje srednjovjekovnim “Slonovim tornjem”. Talijanski naziv: Torre dell’Elefante

E pa Slone moj, svaka ti čast!  🙂  Bilo je divno  ❤

Càgliari (sardinski: Casteddu , latinski: Caralis) je glavni i najveći grad otoka Sardinije i talijanske autonomne regije.

Cagliari se na sardinijskom jeziku zove Casteddu (u značenju: dvorac). Grad broji oko 160,000 stanovnika, a zajedno sa predgrađima (Elmas, Selargius, Monserrato, Quartucciu, Quartu Sant’Elena itd. ) nešto više od 400,000.

Svetac zaštitnik je Sveti Saturninus ( talijanski : San Saturnino, Saturno )

8 thoughts on “coloRi di cagLiaRi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s