Film : Ples s Marijom

Dokumentarac posvećen ljubavi prema plesu

U svom studiju u srcu Buenos Airesa, u 90. godini života Maria još uvijek pleše i podučava, odišući elegancijom i energijom mlade plesačice. U njezinom studiju svi su dobrodošli, bez obzira na predispozicije, spol i starost.

Plesna metoda Marije Fux temelji se na unutrašnjim ritmovima i na simbiozi s glazbom. Često radi s osobama s mentalnim i fizičkim poteškoćama i organizira mješovite plesne grupe. Svi imaju priliku razviti svoj način izražavanja i talent. U njezinu jedinstvenom pogledu na ljudsko tijelo ne postoji koncept hendikepa, već ujedinjujuća ideja granica i njihovog prelaženja.

Nakon nekog vremena, mnogi njezini učenici procvjetaju, kao da se u njima budi nova energija. Svi oni sudjeluju u najstarijoj ljudskoj borbi – borbi ljudskih bića protiv vlastitih ograničenja. Redatelj filma je Ivan Gergolet.

Pogledajte kratki video:

2 thoughts on “Film : Ples s Marijom

  1. Hvala ti za ovo, mnogo. Da, muzika jeste osnova svega. Svako je ima u sebi. Ako je u čvorovima, raštimovana, nesinhronizovana, onda, mislim, da, onda nismo srećni. Šta je čemu uzrok ne znam. Znam samo da oslobađanjem muzike u nama, pa i na ovaj način, može životu pridodati smisla. I to podosta. 🙂

    • Hvala tebi Tanja za ovaj lijepi, smisleni i konstruktivni komentar.. Evo, sve potpisujem sta si rekla. 🙂 Muzika kao i ona unutarnja cine cuda. U svakom slucaju je treba oslobadjati..

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s