Mountains Of The Sea

Na prvi pogled, ove fotografije izgledaju kao da se na njima nazire planina, ili kao da u njima stoji stražar nad tamnim svemirom pronađen u Tolkienovom romanu. Ali ako pogledate opet; ove slike su zapravo oceanski valovi, snimljeni na svom vrhuncutrenutku sudara. Gotovo je jezivo koliko moćno ove fotografije izgledaju i koji osjećaj prenose.

Fotograf Ray Collins iz Australije ( http://raycollinsphoto.com/ ) je čovjek koji stoji iza ovih nevjerojatnih slika, za koje se čini da je skoro svaki val uhvaćen u presudnim trenutcimau vrhuncu nastajanja ili prije nego se uruše i utone natrag u ocean.

Collins kaže da ” se osjeća više kao kod kuće kad pluta u slanoj vodi sa svojom kamerom, nego bilo gdje na zemlji.”  On je vrstan surf sport fotograf te, ali njegovi najmoćniji fotografije su od samog mora kao subjekta ili čak kao znak.

Pogledajte galeriju oceana kojeg do sada još niste vidjeli :

2 thoughts on “Mountains Of The Sea

  1. Fantastično. Za ovo je očigledno potreban talenat, hrabrost, umeće, lucidnost i ljubav prema vodi. Zapanjujuće, čak pomalo apokaliptično. Hvala ti što ai me upoznao sa Kolinsom. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s