Short film: “Beauty” – Oživljene slike slavnih slikara

Ovaj film je posveta umjetnosti i njenoj razoružavajućoj ljepoti. Put uzdaha kroz emocije života.

Novi video Beauty, čiji je reditelj Rino Stefano Tagliafierro, donosi neobičan prikaz poznatih umjetničkih djela u kojem ih “oživljava”. Koristeći 2,5 D efekt, Rino je donio novi pogled na slike Caravaggioa, Rubensa i drugih. Nekima se svidjelo to što je napravio, odnosno što je dodao efekt animacije na fiksirane likove i krajolike na slikarskom platnu, međutim, Guardian se pita čemu uklanjati pasivnost u slikama, kada upravo u tome leži sva čar. Hm..

Rino je pažljivo odabrao širok spektar slika za svoj video, od renesanse pa sve do simbolike kasnih 1800-ih, preko manirizma, romantizma i neoklasicizma, a nazive i autore svih slika koje su korištene u videu možete pronaći ovdje.

film beauty interview-with-rino-stefano-tagliafierro-on-beauty-the-animation-video-with-paintings-moving-William-Adolphe_Bouguereau-The_Birth_of_Ve beauty

Toplo preporučam da upalite zučnike i klliknete na full screen. Uživajte i meditirajte u ovim rajskim zvukovima te u svijetskim slikarskim klasicima, u koje je ovom posebnom tehnikom udahnut život, vrijedan divljenja i čuđenja.

Što je 10 minuta odvojenih za umjetnost i puno – malo mira u jednom danu. Prava sitnica! 🙂

2 thoughts on “Short film: “Beauty” – Oživljene slike slavnih slikara

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s