Cest is d’ Best 2013. – Zagreb

Najpopularniji zagrebački festival Cest is d Best početkom lipnja ove godine ponovno ‘osvaja’ trgove, ulice i parkove u centru Zagreba te prostor Arena Centra.

U Zagrebu je u skladu s europskom urbanom tradicijom 1997. godine osnovan ulični festival pod nazivom CEST IS D’ BEST. U samom početku to je bio jednodnevni događaj koji je održavan na Cvjetnom placu, ali je zbog interesa javnosti vrlo brzo počeo rasti i širiti se svojom pozitivnom energijom na sve ulice i trgove u centru grada.

Danas najstariji, najbolji i najveći festival u Zagrebu koji promovira i izgrađuje kulturni izražaj na „otvorenoj pozornici“ te turističku ponudu glavnoga grada Hrvatske, poznat je pod punim nazivom Međunarodni ulični festival Cest is d’ Best.

Cest is d’ Best je nastao iz ljubavi prema kulturi i gradu Zagrebu općenito, a zahvaljujući programu u kojem sudjeluju izvođači iz više država mnogobrojnim se građanima i gostima grada „ubrizgavaju“ pozitivne vibracije iz cijeloga svijeta. O uspjehu i popularnosti festivala možda najbolje svjedoči činjenica da CIDB svake godine prati više desetaka tisuća građana i gostiju Zagreba, a vijesti o festivalu šire se putem domaćih i stranih medija, društvenih mreža i naravno usmenim putem.

Karakteristike Festivala: Multikulturalnost, dinamični i interesantni performerski, glazbeni, kazališni, dječji, likovni, edukativni i sportski programi.

Većina akcija na Festivalu su postali već tradicionalni događaji te u festivalskim danima daju gradu posebnu živost, šarm i prepoznatljivost u javnosti.

Spomenimo samo Dukatino bebi maraton, PoŽuji utka konobara, školu znakovnog jezika, najsporiju vožnju biciklom, lutajući klavir, utrku čistaća u trokolicama, plesnjake na Zrinjevcu i Jelačić placu te čitav niz duhovitih i angažiranih likovnih instalacija koje osmišljavaju mladi likovni talenti i akademski umjetnici iz cijele Hrvatske i drugih država.

Poseban šarm gradu daju i pozornice raspoređene na nekoliko trgova u centru grada – Jelačić placu, Cvjetnom placu, Tkalči, Bogovićevoj, Gajevoj na Štrosu i na Zrinjevcu. Od prošle godine festivalski program održava se i na prostoru Arena centra. Na Festivalu svake godine nastupi nekoliko stotina izvođača, a neki od njih dolaze čak iz Australije, Japana, Južne Amerike… Festivalski program je besplatan za sve posjetitelje.

Web festivala : http://www.cestisdbest.com/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s