Parov Stelar Band

Parov Stelar je uspješan austrijski glazbenik koji je svijet obogatio novim glazbenim stilom zvanim elektroswing, mješavinom jazz-swing uzoraka i elektronske glazbe.

Poznat u krugovima ljudi koje zanima takav tip glazbe, gdje god da se pojavi nastupi su mu rasprodani. Posao DJ-a redefinirao je na nov način osnovavši Parov Stelar Band koji uz njega čine glazbenici Markus Ecklmayr (Max the Sax, saksofon), Michael Wittner (bas), Willie Larsson jr. (bubanj), Beate Baumgartner (Yola B, vokal) i koji s njim od 2005. izvode repertoar do sad izdanih 6 albuma.

Osim s njima, Stelar surađuje i s brojnim drugim umjetnicima pa se tako na posljednjem albumu nalaze i pjesme na kojoj su sudjelovali npr. Blaketroniks, Veda 36 i Lilja Bloom, Stelarova supruga i suautorica pjesme “Shine” koja je bila prvi veliki hit na istoimenom albumu iz 2007.

Od prvog EP-a “KissKiss” sva njegova izdanja model su kombiniranja modernih studijskih tehnika i starih melodija. Naročitu pažnju privukao je upravo zadnji album “Coco” čije vrhunske uratke poput “Matilde”, “Libella Swinga” i “Hotela Axos” obožavaju podjednako i slušatelji i kritika. Prekrasan i čist glas Stelarove supruge obogatio je naslovnu “Coco” i još tri pjesme na albumu. S tog albuma kao video objavljene su “Matilda”, “Coco” i “Let’s Roll” s time da “Matilda” ima preko milijun prikaza na YouTubeu na što su članovi benda vrlo ponosni.

Poseban doživljaj su koncerti na kojima se pozitivna energija između tih velikih glazbenika i njihove publike konstantno prelijeva i tjera vas da se pokrenete u plesnom ritmu praćenom raskošnim preklapanjem melodija pojedinih instrumenata i Stelarovih mixeva.

Parov Stelar Official : http://www.parovstelar.com/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s