madame demode 2011

01.04.2011. na CAP-u, ponovo na reviji “madame demode”.

Spojiti engleski vojnički stil i toplinu svilenih sarija boje pijeska zadatak je nove kolekcije dizajnerskog studija “madame demode” iza kojeg stoji Viktorija Vržesnevskaja. Dizajnerica je ovog puta po inspiraciju pošla u daleku Indiju, koja je na nju ostavila jak dojam.

“Sve sam to pretočila u kolekciju. Dok sam proučavala povijest mode primijetila sam da su sariji, odnosno trake i marame oduvijek bile najjednostavniji način odjevanja, tako da sam  i ja izradila trake i šalove te od njih napravila modele.“, najavljuje kolekciju Viktorija.

Pogledajte reviju :  http://www.youtube.com/watch?v=IDLKmJFMC5Q&feature=player_embedded

Defile:                   http://videoteka.novatv.hr/multimedia/madame-demode-na-cro-a-porteru.html

Uz već klasičnu crnu prevladavali su zemljani tonovi u kombinaciji s jakim bojama, koje su naglasili indijska svila, pamuk te pliš.
Kako većinu kupaca “madame demode” čine poslovne žene, s puno obaveza, i ove sezone je dizajnerici bilo vrlo važno da sva odjeća bude udobna,
a da se žene u njoj istovremeno mogu osjećati svoje.

Kao što je rečeno, Indija je na Viktoriju ostavila velik dojam što se vidi u korištenju materijala, pa čak i u nekim krojevima.
Uz klasičnu paletu crno-bijele, ovoga puta koristila je i pomalo iznenađujuće zemljane nijanse, a sve zahvaljujući Indiji.

I na taj način je malo pomaknula svoj dizajn, pa se osim klasičnih voluminoznih modela našlo ipomalo “muških” linija koji ostavljaju dojam strogoće.
Ravni rezovi, iznenađujuće’pregače’ s predimenzioniranim vanjskim džepovima, te sami elementi muškog odijela izgledali su vrlo skulpturalno i pomalo neodoljivo.

Konstrukcija je jednostavno savršena i nema niti ijedne sitne greškice, barem ne vidljive ljudskom oku.

Zlatni ornamentalni elementi ili pak oni cvjetni na gotovo prozirnoj tkanini ostavili su dojam, tim više što su sepojavili kao suprotnost stroge mračnije kolekcije. Posebno je zadovoljstvo vidjeti kada dizajner u svoju uobičajeno dobru kolekciju ubaci neke nove elemente i kada miješa neobične i na prvu, nespojive stvari. Takvi elementi najčešće u startu ugodno iznenade i odmah se pobudi neka nova zainteresiranost za kolekciju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s